Според председателя на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир

...
Според председателя на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир
Коментари Харесай

Ура! Великден излиза с 3 лева по-евтин, отколкото миналата година

Според ръководителя на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов тазгодишната великденска софра ще ни излезе малко по-евтино, в сравнение с предходната година.

Причината е, че е регистриран спад в цените на главните храни и сезонните плодове и зеленчуци за първи път от месец насам.

По думите му цените са малко по-евтини в съпоставяне със същия интервал на предходната година:

" Ако всичките ги съберем - при зеленчуците имаме 2 лева по-малко, при главните хранителни артикули – 1 лев. Като цяло потребителската кошница, в случай че от всичко купим по единица, 108 лева – за съпоставяне предходната година е 111 лева Това е под 2%.

Намалението е нищожно и малко,

само че значимата вест е, че имаме устойчиво и стабилно равновесие на взаимоотношението и няма наклонност, която да демонстрира, че ще забележим някакви внезапни промени. Годината върви сносно като климатично осъществяване все още. На процедура ще имаме едно пренасищане на пазара ", споделя той, представен от БНР. 

Според специалиста на пазара се чака даже пренасищане с краставици. В този смисъл той предвижда спад на цената им до един месец.

По думите му салата е с 16% под равнищата от предходната година, олиото – с към 20%, яйцата с към 5%. При млечните артикули се следят съвсем същите нива.

" Ще следим може би същата ценова стойност на трапезата ", пресметна ръководителят на Комисията по стоковите тържища и борсите и препоръча на хората да не купуват стихийно и да пазарят осведомено, с цел да не вземат участие в неприятни търговски практики. Той моли да купим български артикули за нашата софра, с цел да подпомогнем родните производители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР